Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO VODITELJIMA MOLITVENIH ZAJEDNICA OBNOVE U DUHU SVETOM:BUDITE MISIONARI I SVJEDOCI

 

Papa Franjo je želio da 41. konferencija voditelja obnove u Duhu, koja je započela 7. prosinca u Riminiju i trajala do 10. prosinca, pomogne da postanu više svjesni zajedničke odgovornosti i da budu misionari i svjedoci koje je okupilo djelovanje Duha Svetoga, u slušanju nauka apostola, u bratskom zajedništvu, u tradiciji kruha i molitve, te ih je pozvao da dijele u svijetu s braćom iskustvo ljubavi Božje.

U poruci koju je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa također zaziva na svakoga sudionika obilno izlijevanje Duha Svetoga i dok povjerava želje, namjere i nade majčinskom zagovoru Blažene Djevice, traži da mole za njega, te je udijelio apostolski blagoslov, predsjedniku pokreta Salvatoreu Martinezu, govornicima i svim članovima pokreta Obnove u Duhu.

 

Izabrana tema „O darima Duha ne bih htio da budete u neznanju” koja je uzeta iz Prve Pavlove poslanice Korinćanima, podsjeća nas na duboku novost našeg života u Kristu, odnosno da je Duh Sveti počelo jedinstva Kristova tijela, počelo koje je spoj različitosti koje se međusobno nadopunjuju, komentirao je u svojoj poruci predsjednik Biskupske konferencije Italije, kardinal Gualtiero Bassetti. Podsjećajući na zalaganje pokreta Obnove u duhu u misionarskoj dimenziji koju želi papa Franjo naglašavajući da Crkva mora biti 'ona koja izlazi', kardinal Kevin Joseph Farrell, prefekt Kongregacije za laike, obitelj i život, zaželio je pokretu da nastavi s uvjerenjem i hrabrošću te s obnovljenim povjerenjem u djelovanje Duha Božjega te je pozvao na laikat oblikovan prema Evanđelju i poslušan Božjoj riječi.

 

Na pastoralno je obraćenje pod misijskim vidikom pozvao nadbiskup Rino Fisichella predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, dok je biskup Riminija Francesco Lambiasi govorio o odnosu između karizme, svetosti i ljubavi. „Krštenje u Duhu, pohvale i služenje čovjeku” tri su riječi koje sažimaju bit i djelovanje pokreta Obnova u duhu, istaknuo je predsjednik Salvatore Martinez, podsjećajući na dinamičnost koja proizlazi iz događaja Duhova.

Izvor Radio Vatikan

 

 

 

 

UŽIVO - Klanjanje

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 571 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2