Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4NAJAVA: Pridružite nam se u molitvi i postu kroz korizmu

 molitva i post 

 

Poštovani prijatelji, pozivamo vas na MOLITVU, POST i SV. MISE kroz KORIZMU.

 

S molitvom i postom počinjemo na ČISTU SRIJEDU i kroz cijelu korizmu molimo svakodnevno krunicu RASTIMO U GOSPODNIU, postimo sve srijede i petke o kruhu i vodi i odlazimo na nedjeljne sv. Mise i na pobožnosti Put Križa, a tko može, poželjno je ići na sv. misu svaki dan kroz korizmu (40. Sv. Misa i pričesti kao nakanu za spas 40 duša iz čistilišta ili vašeg rodoslovlja) .


Jedini traženi uvjet kako bi ova pobožnost kroz korizmu bila "važeća" jest da se svakodnevno moli KRUNICA, bez prestanka kroz sve dane u korizmi i posti u određene dane, ali ne zbog toga što je riječ o nekoj magijskoj formuli da ne preskačemo svakodnevnu molitvu krunice, nego kako bismo se vježbali u postojanosti i vjernosti u molitvi. (Vidjet će te kolike su napasti da ne molite svaki dan, i kako vam neprijatelj krade vrijeme da za sve drugo imate vremena a za Boga tj. molitvu nemate 10-15 min. vremena).


Kako uči sveta majka Crkva, duhovni život i vježbe pobožnosti usko su povezani sa sakramentalnim životom te su to učinkovitije i plodonosnije što više odgovaraju milosti Gospodnjoj. Stoga je za vrijeme svake pobožnosti poželjno primiti sakrament pomirenja i pokore (ispovjediti se) kako bi se od Boga zadobilo oproštenje vlastitih grijeha: poželjno je i svakodnevno sudjelovanje u svetoj misi (ako je moguće) i primanje svete pričesti, izvora i vrhunca svega kršćanskog života.


Korizmena pobožnost doista je vrlo učinkovita ako se čvrsto vjeruje. Obavljamo je kako bismo nadišli trenutke trpljenja, bolesti, tjeskobe, moralne propasti, obiteljskih nesreća; kako bismo bili prosvijetljeni u najtežim odlukama koje treba donijeti; kako bismo bilo ozdravljeni, utješeni te kako bismo mogli zatražiti pomoć u velikim i malim poteškoćama svakoga dana; ali također se moliti kako bismo zahvalili za neizmjerne milosti koje neprestano primamo od Gospodina.


Gospodine Isuse, budi blagoslovljen po svakoj osobi koja će moliti, postiti i odlaziti na sv. Mise u ovoj molitvenoj grupi kroz korizmu, budi blagoslovljen za svaku izgovorenu molitvu i svaku izgovorenu riječ. Izlij obilje svojega blagoslova na svaku osobu u ovoj molitvenoj grupi kroz korizmu. Skini okove sa svakoga srca koje je zarobljeno da ti se može u potpunosti predati. Daj nam dar molitve, daj nam jaču vjeru nadu i ljubav.

 

KAKO MOLITI KRUNICU RASTIMO U GOSPODINU

 

 

facebook grupa: PRIJAVITE SE NA FACEBOOK GRUPU MOLITVA I POST KROZ KORIZMU
Svi koji se odlučite za ovu pobožnost molitve i posta kroz korizmu možete se pridružiti u grupu na facebook-u (Molitveni lanac posta i molitve kroz korizmu)

Neka nas Duh Sveti vodi, jača, tješi, čisti od grijeha, oslobađa i ozdravlja da dobijemo snagu, radost i mir i tako obnovljeni milostima možemo svakodnevno Rasti u Gospodinu!

 

Bog vas blagoslovio!


Gospina poruka 02.03.2011.god.
“Draga djeco, Moje majčinsko srce silno pati dok gledam svoju djecu koja uporno stavljaju ljudsko ispred Božjega, moju djecu koja, unatoč svemu što ih okružuje i unatoč svim znakovima što im se šalju, misle da mogu koračati bez moga Sina. Ne mogu! Koračaju ka vječnoj propasti. Zato okupljam vas koji ste spremni otvoriti mi svoje srce, koji ste spremni biti apostoli moje ljubavi da mi pomognete, da živeći Božju ljubav budete primjer onima koji je ne poznaju. U tome neka vam snagu dadnu post i molitva, a ja vas blagoslivljam majčinskim blagoslovom u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Hvala vam. ”

 

POSLUŠAJTE ŠTO KAŽU DRUGI O POSTU 

 


 

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 143 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2