Božansko Milosrđe

Krunica SRCU ISUSOVU

Rastimo u Gospodinu

MOLITVE

Baner Molitve

 poboznosti banerdevetnice BANER

LITANIJE BANER

Duhu Svetom - BANER

 zastitna molitva

 baner za oslobodjenje 3

 

Isus u ❤

banner euharistija 4PAPA FRANJO ŽUPNICIMA: NAUČITE LJUDE KLANJATI SE U TIŠINI
Papa Franjo - Propovijedi, Kateheze, ...

 

 

Ići putom koji se uspinje, za razliku od onog u ravnici, nije uvijek lagano – rekao je papa Franjo osvrćući se na prvo misno čitanje u kojem se govori o kralju Salomonu koji je pozvao narod da se uspne do hrama i kovčega saveza Gospodnjeg. To znači ići uzbrdo kako bi se održao savez, tijekom kojeg je narod živio svoju povijest "sjećanja na izbor" – rekao je Papa i nastavio – Narod je nosio dvije čiste kamene ploče, takve kakve mu je Bog dao, ne kao što su ga naučili pismoznanci koji su ih „barokizirali“, učinili baroknima mnogim zapovijedima. "Čisti savez: ja te ljubim, ti me ljubiš". Prva je zapovijed ljubiti Boga, a druga je ljubiti bližnjega. Naime, u kovčegu saveza nije bilo ništa do li dvije kamene ploče.Narod je unio kovčeg saveza u svetište i čim su svećenici izišli, oblak, slava Gospodnja, ispunila je hram. Tada se narod počeo klanjati; "od žrtava koje je činio na putu uspinjanja do tišine, do poniženja klanjanja". "Često mislim – rekao je Sveti Otac – da ne učimo naš narod klanjati se".

 

Da, mi ih naučimo moliti, pjevati, hvaliti Boga, ali klanjati se... Molitva klanjanja, ta koja nas poništava bez uništenja: u poniženju klanjanja daje nam plemenitost i veličinu. Koristim danas priliku – rekao je papa Franjo – da vas i mnoge nedavno imenovane župnike potaknem da naučite ljude klanjati se u tišini, da nauče klanjati se.

 

Do cilja možemo stići samo prisjećajući se da smo bili izabrani, da imamo u srcu obećanje koje nas potiče da idemo naprijed i sa savezom u ruci i u srcu – rekao je Papa i dodao – Uvijek svjesni da smo na teškom putu koji se penje, ali da idemo putem prema vječnom klanjanju. Pred slavom Božjom riječi nestaju, ne zna se što reći – napomenuo je Sveti Otac i nastavio – Kao što stoji u čitanjima sutrašnje liturgije, Salomon je, naime, uspio reći samo dvije riječi: „usliši i oprosti".

 

Na kraju, Sveti Otac je pozvao da se klanjamo u tišini s čitavom svojom poviješću i da govorimo Gospodinu: "usliši i oprosti". To će biti dobro za nas, odvojiti malo vremena za molitvu, prisjećajući se svojeg puta, milosti koje smo primili, našeg izbora, obećanja, saveza i nastojati ići gore, prema klanjanju i usred klanjanja, s mnogo poniznosti, izgovarati samo tu kratku molitvicu: "usliši i oprosti" – zaključio je papa Franjo

 

Izvor: Radio Vatikan

 

UŽIVO - Klanjanje

Put Križa

Propovjedi, Kateheze,...

papa Frano.PNG

Dr. sc. fra Ivo Pavić

Baner fra Ivo Pavić

fra Petar Ljubičić

fra petar

FRA ANTE VUČKOVIĆ

don Damir Stojić

Baner Damir Stojić 3

Vlč. Silvio Španjić

fra Velimir Bavrka

Baner-Velimir-

Pater Arek Krasicki

baner - pater Arek

Ivica Ursić

baner - Ivica Ursić

MIJO BARADA

Josip Lončar

Baner Josip Loncar

Dr. med. Antun Lisec

Dr. Antun Lisec

Temeljna ispovijed

Pomirenje s Bogom-002

Intervju s biskupom Franjom Komaricom

Trenutno na stranici

We have 143 guests online

Facebook stranica

facebook stranica 6

Budite s nama i na Facebooku 

Međugorje

Gospine poruke

Izdvajamo

Baner zanimljive teme

Baner svjedocanstvo 2

Baner zamke zloga -

pomirenje s Bogom 2

pitajte svecenika

banner euharistija 4

 primjeri 2